EjendomsWatch

Antallet af tomme kvadratmeter ligger stadig på et lavt niveau

Den økonomiske tomgang er faldet fem kvartaler i træk, men faldet flader ud, viser de seneste tal.

Morten Marott Larsen, cheføkonom i Ejendomsforeningen Danmark.

I det seneste kvartal er antallet af investeringsejendomme, der rummer tomme kvadratmeter, uændret 8,3 pct., oplyser Ejendomsforeningen Danmark i sin nye markedsstatistik, der offentliggøres onsdag.

"Vi fastholder det niveau for den økonomiske tomgang, som vi så i sidste kvartal. Ejendomsinvestorerne kan se frem mod en afslutning på 2017, hvor den økonomiske tomgang holder det lavere niveau, der er opnået med de kvartalsvise fald, som vi har set siden april sidste år,” siger Morten Marott Larsen, cheføkonom i Ejendomsforeningen Danmark, i en kommentar til statistikken.

Den stigende omsætning i landets butikker og en øget kontorbeskæftigelse taler for fortsat stigende efterspørgsel efter erhvervslejemål, og det danner grundlag for et yderligere fald i tomgangen for investeringsejendomme, påpeger han.

Den økonomiske tomgang for kontorsektoren fortsætter med at falde for femte kvartal i træk. Faldet er dog ganske svagt på 0,049 procentpoint i forhold til forrige kvartal, men sammenlignet med oktober 2016 er tomgangen faldet 1,0 procentpoint. Med en økonomisk tomgang på 11,2 procent har kontorejendomme fortsat den højeste økonomiske tomgang blandt de målte sektorer butik, industri, bolig og andet erhverv, hedder det.

"Tomgangen for kontor er, på trods af kvartalsvise fald, stadig på et lidt højt niveau sammenlignet med de andre sektorer. Efterspørgslen på kontorlokaler har endnu ikke slået helt igennem i forhold til et større udbud. Det gælder i Hovedstadsregionen, særligt områderne Københavns omegn og Nordsjælland, hvor der endnu er potentiale for mere udlejning," siger Morten Marott Larsen.

Til gengæld falder den økonomiske tomgang for kontor mest i de to største byer København og Aarhus med henholdsvis 1,1 procentpoint og 0,7 procentpoint, fremgår det.

Ejendomsinvestorer indstiller sig på dårligere tider

Færre ejendomme står ubenyttede hen

Ejendomsinvestorer skruer ned for optimismen

Forsiden lige nu

Pensionsselskab overtager 340 Aarhus-boliger i trecifret millionhandel

Lokal ejendomsmatador har for et betydeligt trecifret millionbeløb solgt projekt, hvor de første boliger er taget i brug. Både sælger og mægler melder over for EjendomsWatch om stigende interesse fra udenlandske investorer for at få del i Aarhus' helt særlige potentiale for ejendomsinvestorer.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Opgør i Lejerbo, interviews med investorer i ind- og udland, nye alment-private partnerskaber og et svensk opkøb af luksusboliger. Hos EjendomsWatch vil vi gerne give vores abonnenter mere end afskrevne pressemeddelelser.

Ny Datea-ejer vil opruste inden for porteføljestyring

Med ny svensk ejer i ryggen skal ejendomsadministratoren Newsec Datea øge aktiviteten inden for kapitalforvaltning mere end traditionel ejendomsadministration. Sådan siger en af hovedmændene bag opkøbet, der også fortæller EjendomsWatch, hvorfor Danmark var den manglende brik i strategien, og hvorfor valget faldt på Datea og ikke Deas.

Seneste Investorer

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier