EjendomsWatch

Socialdemokratiet vil sænke huslejen på almene boliger

Ifølge Socialdemokratiets beregninger kan lejen sænkes med op til 8000 kroner om året i nyere almene boliger. V og DF afviser ideen.

Hvis helt almindelige lønmodtagere skal have mulighed for at bo i byerne, kræver det, at huslejen bliver sat ned.

Sådan lyder meldingen fra Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, der kalder huslejeniveauet på lejeboliger for en udfordring, som "man er nødt til at sikre politisk".

"Danmark skal være et godt land for alle at leve i, derfor er det også afgørende, at vores byer er et sted, hvor alle har råd til bo," siger Mette Frederiksen til DR Nyheder.

Socialdemokratiet foreslår derfor at sænke huslejen på alle almene lejeboliger, der er bygget efter år 2000 med op til 8000 kroner om året.

Konkret skal forslaget finansieres ved at bruge besparelserne fra et tidligere forslag, som regeringen har fremlagt.

Tilbage i juni kunne bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) nemlig fortælle, at regeringen har ambitioner om at omlægge den almene boligsektors lån fra realkreditlån til statslån.

Den manøvre vil betyde, at den almene sektors renteudgifter falder, fordi renten på statslån er lavere end renten på realkreditlån.

Ifølge regeringens egne tal vil omlægningen af lån føre til en besparelse på omkring 1,6 mia. kr. om året, når forslaget er fuldt indfaset efter 2025.

Indtil videre har planen været, at pengene skulle gå til statskassen. Men nu vil Socialdemokratiet bruge dele af besparelsen på at komme lejerne i almene boliger til gode, siger Mette Frederiksen.

"Vi taler rigtig meget om boligejerne, og det er fint, men der er også rigtig mange mennesker, der bor til leje i Danmark, og de bliver næsten altid glemt. Vi politikere bliver nødt til at kæmpe mere for denne her gruppe," siger hun til DR Nyheder.

Rent teknisk vil Socialdemokratiet oprette en pulje på 500 mio. kr. årligt.

Dermed kan man ifølge partiets egne beregninger give en huslejenedsættelse på 8000 kroner om året i gennemsnit til alle almene boliger, der er opført efter år 2000.

Både Venstre og Dansk Folkeparti afviser forslaget fra Socialdemokratiet. Transport- og boligministeren har ikke ønsket at kommentere forslaget over for DR.

Forsiden lige nu

Pensionsselskab overtager 340 Aarhus-boliger i trecifret millionhandel

Lokal ejendomsmatador har for et betydeligt trecifret millionbeløb solgt projekt, hvor de første boliger er taget i brug. Både sælger og mægler melder over for EjendomsWatch om stigende interesse fra udenlandske investorer for at få del i Aarhus' helt særlige potentiale for ejendomsinvestorer.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Opgør i Lejerbo, interviews med investorer i ind- og udland, nye alment-private partnerskaber og et svensk opkøb af luksusboliger. Hos EjendomsWatch vil vi gerne give vores abonnenter mere end afskrevne pressemeddelelser.

Ny Datea-ejer vil opruste inden for porteføljestyring

Med ny svensk ejer i ryggen skal ejendomsadministratoren Newsec Datea øge aktiviteten inden for kapitalforvaltning mere end traditionel ejendomsadministration. Sådan siger en af hovedmændene bag opkøbet, der også fortæller EjendomsWatch, hvorfor Danmark var den manglende brik i strategien, og hvorfor valget faldt på Datea og ikke Deas.

Seneste Almene boliger

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier