EjendomsWatch

Boligforening bygger 352 ungdomsboliger og kontor i Gellerup

Brabrand Boligforening opfører nyt kollegie og kontordomicil for 300 mio. kr. Private boliger er også en del af planen for projektet.

Øverst: Brabrand Boligforenings nye administrationsbygning. Til højre: GLLRP Kollegiet. Til venstre: Ca. 50 private familieboliger.

Den 1. december begynder byggeriet af et nyt kollegie med 352 boliger og Brabrand Boligforenings nye administrationsbygning, hvor det nedlagte og slidte Hejredalskollegiet i Gellerup i dag står. Det skriver JP Aarhus.

"Ungdomsbyen (det nye kollegie red.) er enorm vigtig, da vi i helhedsplanen ønsker at tiltrække nye beboere. Det gør vi med ungdomsbyen, hvor vi tiltrækker nye studerende, der skaber liv i området," siger Ole Bech Jensen, projektchef i Brabrand Boligforening, som er bygherre for begge byggeprojekter, til JP Aarhus.

Sahl Arkitekter har tegnet den kommende ungdomsby på ca. 12.000 kvm med navnet GLLRP Kollegiet, mens Cobe Architects har slået stregerne til Brabrand Boligforenings nye administrationsbygning på knap 3000 kvm. De to byggerier har en samlet anlægspris på omkring 300 mio. kr.

På sigt får ungdomsbyen og Brabrand Boligforenings nye kontorbygning selskab af omkring 50 private boliger. De bliver placeret i den vestlige del af den trekantede grund, som kommer til at udgøre det samlede Hejredalskvarter. Jens Høeg-Petersen fra Aarhus Kommunes afdeling Bolig- og Projektudvikling forklarer, at boligområdet fylder omkring en tredjedel af kvarteret, og boligerne kommer i udbud i efteråret eller foråret.

Calum oplever god investorinteresse for 160 nye Aarhus-boliger

Grønt lys til 2500 nye boliger i Aarhus på vej

Triumfbue på vej til Aarhus: "Et ikon for byen"

Forsiden lige nu

Pensionsselskab overtager 340 Aarhus-boliger i trecifret millionhandel

Lokal ejendomsmatador har for et betydeligt trecifret millionbeløb solgt projekt, hvor de første boliger er taget i brug. Både sælger og mægler melder over for EjendomsWatch om stigende interesse fra udenlandske investorer for at få del i Aarhus' helt særlige potentiale for ejendomsinvestorer.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Opgør i Lejerbo, interviews med investorer i ind- og udland, nye alment-private partnerskaber og et svensk opkøb af luksusboliger. Hos EjendomsWatch vil vi gerne give vores abonnenter mere end afskrevne pressemeddelelser.

Ny Datea-ejer vil opruste inden for porteføljestyring

Med ny svensk ejer i ryggen skal ejendomsadministratoren Newsec Datea øge aktiviteten inden for kapitalforvaltning mere end traditionel ejendomsadministration. Sådan siger en af hovedmændene bag opkøbet, der også fortæller EjendomsWatch, hvorfor Danmark var den manglende brik i strategien, og hvorfor valget faldt på Datea og ikke Deas.

Seneste Almene boliger

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier