EjendomsWatch

Almene boligselskaber står i kø for at bygge på Amager Fælled

Boligforeningerne håber at kunne tilbyde billigere boliger, hvis det omstridte naturområde ender med at blive til en ny del af Ørestad.

Jens Elmelund, direktør i KAB.

De almene boligforeninger vil have foden inden for på Amager Fælled, hvis Københavns Kommune fastholder planen om at bebygge den del af naturområdet, som kommunen har døbt Ørestad Fælled. Det skriver Politiken.

"Nogle gange får vi kun mulighed for at bygge i en motorvejssammenfletning eller på kanten af et industriområde. Der er ingen tvivl om, at vi rigtig gerne vil have en fod indenfor på nogle af de attraktive lokationer, og det her er helt sikkert en attraktiv lokation," siger Jens Elmelund, direktør i KAB, til Politiken.

Samme melding kommer fra Christian Høgsbro, adm. direktør i AAB, og Jan Hytel, formand for Lejerbo København. Boligselskaberne vil ikke forholde sig til diskussionerne om, hvorvidt der skal bygges eller ej i området. Det er en sag for politikerne i Københavns Kommune, lyder det.

Planerne om at bygge op ad den uberørte natur på Amager Fælled har fået kritikere op af stolen, da de mener, at bevaringsværdig natur vil lide skade, når Københavns kommune vil bygge 2500 boliger — heraf 625 almene boliger — på samlet ca. 178.000 etagemeter. By & Havn og Pensiondanmark meddelte i august, at de har indgået aftale om at etablere det projektselskab, der skal udvikle boligkvarteret.

By & Havn etablerer nyt partnerskab med Pensiondanmark

Grøn koalition lurer på at spænde ben for milliardbyggeri i Ørestad

ATP investerer i boliger og hotel i Ørestad med projektsum på 600 mio. kr.

Forsiden lige nu

Pensionskasser står klar med milliarder til infrastruktur

De danske pensionsselskaber har store planer for investeringer i infrastrukturprojekter, hvor milliarderne sidder løst, hvis det rigtige projekt skulle dukke op. Men midlerne i de forskellige pensionskasser er forskellige, viser en rundspørge, som FinansWatch og EnergiWatch har foretaget blandt nogle af de største pengetanke i pensionsbranchen.

Sadolin & Albæk: Risikoen for en ejendomsboble er ikke-eksisterende

Udviklingen på ejendomsmarkedet har mange ligheder med tiden før finanskrisen — alligevel er der på afgørende vis forskel, siger Sadolin & Albæks adm. direktør. Den fortsatte optimisme på markedet fører til mere spekulativt byggeri, påpeges det hos konkurrenten CBRE.

Her er borgmestrene på plads

Hvem bliver borgmester de næste fire år? Det spørgsmål er allerede besvaret i en lang række kommuner efter tirsdagens kommunal- og regionsrådsvalg.

Seneste Almene boliger

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier