En del af
ANNONCE

Fynsk boligforening opfører ejendomme med planer om ombygning

Nye boliger i Middelfart skal bygges, så de let kan konverteres, når efterspørgslen ændrer sig. Byggeriet er netop blevet sat i udbud hos entreprenører og artiktekter.

EDW Byggeplads Betonelementer Beton Kran.jpg
Foto: Colourbox

Når Boligforeningen Lillebælt inden længe bygger 48 boliger i Middelfart-bydelen Skriillnge, bliver de 20 af dem såkaldte fleksboliger. Betegnelsen dækker over små boliger, der skal kunne lægges sammen, når behovet ændrer sig, skriver Fyens Stiftstidende.

Ifølge Alex Gren, formand for Boligforening Lillebælt, er der i øjeblikket behov for mindre boliger på i og omkring vestfynske Middelfart på grund af kontanthjælpsreformen og lejernes deraf dalende indtægtsgrundlag. Han håber, at behovet igen ændrer sig om nogle år, og til den kan boligerne lægges sammen, så de går fra knap 50 kvm til 90 kvm.

"Jeg tror, når vi skal bygge andre steder, at vi skal bygge så fleksibelt som muligt. Hvis vi bygger en 90 kvm bolig, skal det være sådan, at den relativt nemt kan laves om fra en toværelses til en treværelses, så man hele tiden kan matche den efterspørgsel, der er. Det kan være, at en familie med tre børn vil have en større stue, når børnene er flyttet hjemmefra," siger Alex Gren til Fyens Stiftstidende.

Detailplanlægningen er ikke på plads endnu, da byggeriet netop er blevet sat i udbud hos entreprenører og artiktekter. Boligerne opføres i to etager på mellem 40 og 112 kvm og forventes klar til indflytning omkring april 2019.

Boligforeningen Lillebælt har 1174 boliger fordelt i Middelfart Kommune.

Rigmænd holder hånden under fynsk boliginvestering

Civica trodser traditionel tankegang i jagten på fynsk boligvækst

Middelfart, Roskilde og Herning skal huse nye styrelser

Modtag nyhedsbreve fra EjendomsWatch gratis
Mest læste Almene boliger

Almene boligselskaber bruger penge — for at spare dem igen

EDW VAB Vestsjællands Almene Boligselskab Holbæk.jpg

SPARETIDER I DEN ALMENE: De kommende år vil give betydelige besparelser på driften for flere af landets almene boligorganisationer, lyder det fra sektoren til EjendomsWatch. Store engangsudgifter og investeringer i nye it-løsninger og affaldssystemer har for en stund øget udgifterne flere steder.

Almene boligorganisationer skulle spare — 5 ud af 10 bruger flere penge

EJW Bellahoej FSB.jpg

SPARETIDER I DEN ALMENE: Den almene boligsektor skal spare 1,5 mia. kr. frem mod 2020. Men over de seneste tre år er udgifterne steget hos fem ud af 10 af de største organisationer, viser en kortlægning, EjendomsWatch har foretaget som del af en artikelserie. Vi skal nok nå målet, siger organisationerne.

Nye værktøjer skal gøre den almene boligsektor mere effektiv

EDW Rolf Andersson KAB.jpg

SPARETIDER I DEN ALMENE: Et større fokus på digitalisering og teknologi skal hjælpe den almene boligsektor med at spare milliarder. Nyt initiativ skal sikre bedre kvalitet og lavere husleje for beboerne, lyder det fra Bygherreforeningen og foreningen Almennet.

Forsiden lige nu

PKA investerer sig ud af tomgang i kontorejendomme

EDW PKA Tuborg Boulevard 12 Hellerup.jpg

Sammen med arkitektfirma med speciale i konverteringer satser pensionskassen på at lokke lejere til ved at skræddersy lejemålene. Ombygningen bliver tjent ind på lejemålet og optimerer samtidig ejendommene, forklarer porteføljemanager til EjendomsWatch. Advokatfirmaet Lundgrens har som lejer positive erfaringer med modellen, siger partner.

Nye værktøjer skal gøre den almene boligsektor mere effektiv

EDW Rolf Andersson KAB.jpg

SPARETIDER I DEN ALMENE: Et større fokus på digitalisering og teknologi skal hjælpe den almene boligsektor med at spare milliarder. Nyt initiativ skal sikre bedre kvalitet og lavere husleje for beboerne, lyder det fra Bygherreforeningen og foreningen Almennet.