EjendomsWatch

Boligselskab bygger 41 boliger i Roskilde-forstad

Arkitektfirmas forslag har fået politisk godkendelse til boliger i et nyt område, der henter inspiration fra Kartoffelrækkerne i København.

Byrådet i Roskilde har netop godkendt et projektet, hvor Boligselskabet Sjælland og arkitekterne Vandkunsten har udviklet 41 boliger samt et fælleshus på et nyt område i Ågerup nord for Roskilde, oplyser Boligselskabet Sjælland.

Boligerne bliver placeret på en aflang grund, der grænser op til et parcelhuskvarter med en grøn parkzone efter forbillede fra Kartoffelrækkerne i København. Bebyggelsen er let kuperet og samler sig mod et vandhul i midten, der bliver en grønning, hvor også fælleshuset bliver placeret.

Rækkehusene bliver i flere forskellige størrelser fra 28 kvm til 115 kvm i et eller to plan.

Tidligere har Vandkunsten hentet inspiration i Kartoffelrækkerne til Byhusene på Islands Brygge. Det oprindelige Kartoffelrækkerne-kvarter ligger ved Sortedams Sø i København. Det består af 480 huse bygget af Arbejdernes Byggeforening i 1873-1889.

Tegnestuen Vandkunsten tjener mindre på mere

 

Udviklingsprojekt i Roskilde går efter en værdi på 4-5 mia. kr.

Forsiden lige nu

TK-formand bebuder salg af tabsgivende butikscenter hurtigst muligt

Med en beslutning om at nedskrive værdier for i alt 405 mio. kr. baner TK Development vej for, at det tabsgivende butikscenter Sillebroen i Frederikssund kan få ny ejer. Den hidtidige værdi har langt fra stået mål med omsætningen. Over for EjendomsWatch uddyber TK's bestyrelsesformand nedskrivningen og beskriver en ny direktørs opgave.

Stort fynsk advokatfirma sprængt

Advokaterne i Fyns næststørste advokatfirma er blevet alvorligt uenige med hinanden. Derfor har en tredjedel af medarbejderne forladt firmaet og er gået over til konkurrent. Firmaet beholder fast ejendom som kerneforretning, siger bestyrelsesformand.

Seneste Almene boliger

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier