EjendomsWatch

Uændret kommunal støtte til almene boliger i 2018

Også næste år skal kommunerne betale 10 pct. til nye almene boligbyggerier, viser den netop indgåede aftale om kommunernes økonomi for næste år.

Efter højlydte protester fra bl.a. de socialdemokratiske borgmestre i landets fire største byer, bliver det alligevel ikke dyrere for kommunerne at yde økonomiske støtte til nyt alment byggeri.

Det fremgår af aftalen mellem regeringen og KL om kommunernes økonomi for næste år, som finansminister Kristian Jensen (V) har fremlagt torsdag.

"Parterne er enige om at fastholde det kommunale grundkapitalindskud på 10 pct. for alle almene boligtyper i 2018," hedder det i aftalen.

Tidligere torsdag var finansordfører Benny Engelbrecht (S) ude og advare om, at byggeriet af nye almene boliger ville gå fuldstændigt i stå, såfremt procentsatsen blev sat op fra de nuværende 10 pct. til 20 og 24 pct., sådan som der var lagt op til i forhandlingerne.

Forsiden lige nu

Kapitalfond indleder dansk offensiv – køber storcenter med 75 butikker

Verdens største kapitalforvalter, Blackrock, er tilbage på det danske ejendomsmarked med en trecifret millioninvestering. Den markerer startskuddet til en opkøbsoffensiv, der vil blive yderligere synlig de kommende måneder, siger nordisk direktør i et interview med EjendomsWatch. Dansk partner med branchefolk ombord har været rådgiver.

TK-formand bebuder salg af tabsgivende butikscenter hurtigst muligt

Med en beslutning om at nedskrive værdier for i alt 405 mio. kr. baner TK Development vej for, at det tabsgivende butikscenter Sillebroen i Frederikssund kan få ny ejer. Den hidtidige værdi har langt fra stået mål med omsætningen. Over for EjendomsWatch uddyber TK's bestyrelsesformand nedskrivningen og beskriver en ny direktørs opgave.

Seneste Almene boliger

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier