En del af
ANNONCE

Triumfbue på vej til Aarhus: "Et ikon for byen"

Fagdommer ved Arkitektskolen Aarhus mener, at både bydelen Gellerup og Aarhus som by får et ikonisk stykke byggeri, når vinderprojektet til en kommende renovering bliver gennemført.

EJW Gjellerup Aarhus Ny helhedsplan.jpg
Foto: PR-visualisering: JCN Bolig/Moe/Vandkunsten/Transform

Aarhus-bydelen Gellerup vil om få år stå med et markant vartagn, der vil være med til at markedsføre Aarhus, mener professor Tom Nielsen, Arkitektskolen Aarhus, ifølge JP Aarhus.

Han er den ene af to fagdommere i det bedømmelsesudvalg, som har han været med til at vælge vinderprojektet for en kommende renovering af boligblokkene – og som også rummer en byport tværs gennem en blok ud mod ringvejen.

"Der er meget symbolik i at slå hul i en boligblok. Nu vil byen ind, og samtidig bliver det også en port for borgerne i Gellerup til at kigge og passere ud. Jeg vil mene, at det kunne blive ikonisk ikke blot for Gellerup, men også for Aarhus som et sted, der har en modernistisk kulturarv og nogle udsatte boligområder, men som gør noget ved dem på den hårde måde," siger Tom Nielsen til avisen og glæder sig over den klare reference til Johan Otto von Spreckelsens nye triumfbue i Paris.

Det er totalentreprenør JNC Bolig, sammen med Moe Rådgivende Ingeniører og tegnestuerne Vandkunsten og Transform, der har udviklet vinderprojektet.

I alt 26 blokke i Gellerup og området Toveshøj skal renoveres som led i den overordnede helhedsplan for området.

Arkitekter vinder milliardprojekt i Aarhus ved at vælge enkelthed

Ejendomsudvikler går sammen med boligforening i Aarhus-projekt

Landets højeste byggeprojekt ender i armene på Aarhus-duo

Modtag nyhedsbreve fra EjendomsWatch gratis
Mest læste Almene boliger

FSB bygger ungdomsboliger på Amager

Artillerihuset ungdomsboliger Amager.jpg

Boligselskabet har netop løftet sløret for en række nye almene ungdomsboliger med udsigt over Amager Fælled. Projektet forventes færdigt om godt tre år.

Almen boligsektor kritiseres for protektionisme

EJW Bellahøj huse.jpg

Private administratorer løber panden mod en mur, hvis de forsøger at komme ind på det almene marked, lyder det fra Ejendomsforeningen Danmark. Hos administratoren CEJ mener den adm. direktør, at der er tale om konkurrence på ulige vilkår. Men ifølge Lejerbo kan de private bare komme ind i kampen.

Prisdumping forvrider konkurrencen i den almene boligsektor

EDW Tranehavegård Sydhavn København Universitet Boligfond Lejligheder Almen.jpg

Visse boligadministratorer i den almene sektor tilbyder urealistisk lave priser på at administrere boliger, så andre beboere må betale mere, lyder kritikken. Det er udtryk for volumensyge, siger direktør i AAB til EjendomsWatch. Hos Domea.dk er man åben for at sende mere i udbud, sådan som private firmaer efterlyser.

Forsiden lige nu

Kommuner sætter bremse på lavere dækningsafgift

EJW Pottemagergaarden Naestved STB Byg.jpg

En del kommuner i hovedstaden sænker fra nytår den lokale skat på firmabygninger, men det samlede fald i dækningsafgiften er markant mindre end de foregående år. De kommunale skatter under ét stiger fra nytår, og ministeren varsler sanktioner.

Fast Ejendom opjusterer efter frasalg

Penge.jpg

Det børsnoterede ejendomsselskab opjusterer forventningerne til årets resultat efter at have solgt fra i Jylland. Markedet giver gunstige mulighed for at koncentrere porteføljen, lyder begrundelsen for salget.