EjendomsWatch

10 boligselskaber går sammen om digitalisering

Med nyt partnerskab skal it-virksomheden EG udvikle løsninger, der kan skabe effektiviseringer, bl.a. gennem flere selvbetjeningsløsninger på boligselskabernes hjemmesider

10 af Danmarks største boligorganisationer med tilsammen 163.000 boliger har indgået aftale med it-leverandøren EG om at udvikle nye løsninger, der kan gøre administrationen af boligerne mere effektiv.

"Parterne ønsker med aftalen at imødekomme fremtidens krav om effektivisering, digitalisering og kommunikation i den almene boligsektor, og dermed bliver alle sejl sat for at videreudvikle branchesystemet EG Bolig," hedder det i en pressemeddelelse fra FSB, der er én af de 10 boligorganisationer.

"Det er et erklæret mål for aftalen at udvikle de mest hensigtsmæssige basisløsninger, som kan bruges af alle i branchen, og at udviklingen sker til gavn for både små og store boligselskaber i hele Danmark," hedder det videre.

"Kravene til den almene boligsektor hvad angår effektivisering, digitalisering og kommunikation med beboerne og bestyrelserne øges dag for dag. Skal vi som almene boligselskaber leve op til disse krav, kræver det et velfungerende og fremtidssikret it-system, der er nerven i vores virksomhed, siger Niels Olsen, adm. direktør i boligselskabet DAB, i meddelelsen.

Ud over bedre processer gennem digitalisering og mere effektiv og energibesparende drift kan også beboere og boligsøgende se frem til et højere serviceniveau, eksempelvis gennem flere selvbetjeningsydelser via boligselskabernes hjemmesider.

Bag aftalen står Boligkontoret Danmark, Boligselskabet Sjælland, FSB, Civica, DAB, Boligkontoret Århus, Slagelse Boligselskab, Al2bolig, Boliggården og Boligforeningen Østerbo samt naturligvis EG.

"For EG Bolig er det vigtigt at fastholde den brancheindsigt, der gør vores it-løsning til et naturligt valg for såvel de store som de mindre boligselskaber i vores kundekreds," siger Jesper Andersen, divisionsdirektør hos EG, i meddelelsen.

Almene boligselskaber parat til at effektivisere for 1,5 mia. kr.

KAB oplever stor interesse for nyt værktøj til effektiviseringer

Hver tredje almene bolig kan drives 30 pct. mere effektivt

Regeljungle kvæler almene boligselskabers effektivitet

Forsiden lige nu

TK-formand bebuder salg af tabsgivende butikscenter hurtigst muligt

Med en beslutning om at nedskrive værdier for i alt 405 mio. kr. baner TK Development vej for, at det tabsgivende butikscenter Sillebroen i Frederikssund kan få ny ejer. Den hidtidige værdi har langt fra stået mål med omsætningen. Over for EjendomsWatch uddyber TK's bestyrelsesformand nedskrivningen og beskriver en ny direktørs opgave.

Stort fynsk advokatfirma sprængt

Advokaterne i Fyns næststørste advokatfirma er blevet alvorligt uenige med hinanden. Derfor har en tredjedel af medarbejderne forladt firmaet og er gået over til konkurrent. Firmaet beholder fast ejendom som kerneforretning, siger bestyrelsesformand.

Seneste Almene boliger

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier