EjendomsWatch

Alment boligbyggeri tager et hop næste år

2018 byder på en stigning i investeringer i byggeprojekter fra almene bygherrers side på 41 pct. sammenlignet med 2017.

Der investeres mere og mere i byggeprojekter fra almene bygherrers hånd, skriver Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Nye tal fra Byggefakta, som er trukket for Licitationen - Byggeriets Dagblad, viser, at de almene boligselskaber realiserede projekter for 9,4 mia. kr. i 2016 svarende til 13 pct. af den totale investeringssum i det år.

I 2017 er der frem til oktober realiseret nybyggeri og renoveringsprojekter for 9,3 mia. kr., og prognosen for hele året lyder på 11,1 mia. kr.

Prognosen for 2018 lyder derimod på investeringer fra de almene bygherrer på 15,7 mia. kr. Det svarer til en stigning på 41 pct. i forhold til 2017.

"Fremgangen for de almene boligselskaber skyldes primært fremgang for nybyggeriet af almene boliger, mens renoveringsprojekterne har holdt et mere stabilt niveau - dog med en lille fremgang. I 2016 blev der igangsat nybyggeri for knap tre mia. kroner. I 2018 forventes det tal at være 7,2 mia. kr.," fortæller direktør i Byggefakta A/S, Jens Slot Johansen, og tilføjer:

Hos Dansk Byggeri ser man også en større aktivitet inden for nybyggeri fra de almene bygherrers side, mens renoveringsaktiviteten ifølge organisationens konjunkturanalyse også ventes på et stabilt højt niveau med en lille stigning.

"Vores skøn er en stigning i antal påbegyndte almene boliger fra ca. 7200 i 2017 til ca. 9000 i 2018. Det vil sige en stigning på 25 pct.," fortæller Bo Sandberg, cheføkonom i Dansk Byggeri.

(Denne artikel er leveret af Ritzaus Bureau på vegne af Licitationen.)

Forsiden lige nu

PFA løfter mål for boligsatsning med et milliardbeløb

Pensionsselskabet er på vej til at indfri sit mål om en boligportefølje på fire mia. kr. Over for EjendomsWatch sætter PFA-direktør nu et nyt mål og løfter samtidig sløret for de provinsbyer, PFA vil foretage de næste boliginvesteringer, hvoraf de første er lige på trapperne.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

EjendomsWatch bringer nedenfor en oversigt over de væsentligste historier i den forløbne uge, hvor især Aarhus, men også Odense tiltrak sig opmærksomhed, og hvor splittelsen i den almene boligkæmpe Lejerbo nåede nye højder.

"Afgørende for succes er nem adgang til internationale kunder"

JULESERIE: Frem mod jul og nytår har EjendomsWatch bedt nogle af ejendomsbranchens interessante profiler forholde sig til det år, der snart er gået, og det nye år, som venter. I dag svarer Jeppe Schønfeld, adm. direktør hos erhvervsmægleren Colliers International Danmark.

Seneste Almene boliger

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier