EjendomsWatch

Finansminister: Ny lånemodel er den bedste af to verdener

Regeringen har droppet at lade staten overtage långivning, og det er en bedre aftale, mener finansminister Kristian Jensen (V), der henviser til, at staten med den nye model kan opnå en endnu større besparelse.

Finansminister Kristian Jensen (V).

Finansminister Kristian Jensen (V) mener, at staten får det bedste af to verdener med en ny model for finansieringen af lån i den almene boligsektor.

Tidligere var han tilhænger af at lade staten overtage långivning til almene boliger fra de private realkreditselskaber. Men nu står han med en bedre aftale, mener han.

"Den kommer ikke til at koste, men til at spare skatteborgerne for et provenu svarende til 1,6 mia. kr., når den er fuldt indfaset. Vi får kombineret det bedste af to verdener. Nemlig en lavere renteudgift for statskassen og en kreditvurdering for realkreditinstitutterne, som gør, at det her er en bedre model," siger han.

Udspillet er udarbejdet sammen med realkreditinstitutterne.

Realkreditinstitutterne skal fortsat varetage udlånet, men skal betale provision til staten af lånene. Til gengæld stiller staten garanti for udlånene.

Regeringens planer var ellers i første omgang at omlægge den almene boligsektors lån fra realkreditlån til statslån. Det skulle medføre en besparelse.

Men planerne mødte både kritik internt i regeringen og fra realkreditinstitutterne, der stod til at miste en del af deres forretning.

Det oprindelige forslag om statslån blev fremført af regeringen i juni.

Den model ville medføre en besparelse på syv mia. kr. frem mod 2025. Med den nye model kan der ifølge regeringen spares ni mia. kr.

Regeringen dropper plan om statslån til almene boliger

 

Revideret udspil til opstramning af boliglån tager form

Almen sektor frygter højere husleje med statslån

Forsiden lige nu

PFA løfter mål for boligsatsning med et milliardbeløb

Pensionsselskabet er på vej til at indfri sit mål om en boligportefølje på fire mia. kr. Over for EjendomsWatch sætter PFA-direktør nu et nyt mål og løfter samtidig sløret for de provinsbyer, PFA vil foretage de næste boliginvesteringer, hvoraf de første er lige på trapperne.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

EjendomsWatch bringer nedenfor en oversigt over de væsentligste historier i den forløbne uge, hvor især Aarhus, men også Odense tiltrak sig opmærksomhed, og hvor splittelsen i den almene boligkæmpe Lejerbo nåede nye højder.

"Afgørende for succes er nem adgang til internationale kunder"

JULESERIE: Frem mod jul og nytår har EjendomsWatch bedt nogle af ejendomsbranchens interessante profiler forholde sig til det år, der snart er gået, og det nye år, som venter. I dag svarer Jeppe Schønfeld, adm. direktør hos erhvervsmægleren Colliers International Danmark.

Seneste Almene boliger

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier