En del af
ANNONCE
EJW Domea Thomas Holluf Nielsen.jpg

Domea.dk vil skrotte de årlige regnskaber

I stedet for at udarbejde regnskab en gang om året vil boligadministratoren Domea.dk kun udarbejde regnskab hvert andet år. Formålet er at spare på budgetterne og sikre en lav husleje til beboerne, uddyber Domea-direktør over for EjendomsWatch. Revisionsvirksomhed bakker op om forslaget.

EDW Bonava Flyvestation Værløse.jpg

Ny planlov har virket efter hensigten

Fire helt konkrete byggerier i København og omegn ville ikke være blevet til noget, hvis det ikke var for nye regler i planloven, lyder det fra BL-Danmarks Almene Boliger, der har gjort status godt et år efter lovens ikrafttræden.

EDW Brabrand Boligforening Skovgårdsparken Astridsvej 7 boligblok.jpg

Boligkøen vokser i Aarhus

Hos byens boligforeninger er ventetiden godt syv år. 50.000 står på venteliste, og samtidig bliver køen længere og længere.

EDW VAB Vestsjællands Almene Boligselskab Holbæk.jpg

Boligselskaber undsiger regnemodel til effektiviseringer

SPARETIDER I DEN ALMENE: De almene boligselskaber skal spare 1,5 mia. kr. frem mod 2020, men den officielle regnemodel opgør omkostningerne forkert, siger flere boligselskaber til EjendomsWatch. Landsbyggefonden, der leverer tallene, indrømmer lokale udsving, men fastholder at have korrekte tal.

EJW Jens Elmelund KAB.jpg

KAB: Boligselskaber er dyrest at drive i hovedstaden

SPARETIDER I DEN ALMENE: De gennemsnitlige udgifter for almene boliger er markant højest i Region Hovedstaden. En del af det skyldes, at man her er vant til et højere serviceniveau, siger boligadministratoren KAB's direktør til EjendomsWatch. Der er flere faktorer i spil, mener branchens talerør, BL.

EDW Rolf Andersson KAB.jpg

Nye værktøjer skal gøre den almene boligsektor mere effektiv

SPARETIDER I DEN ALMENE: Et større fokus på digitalisering og teknologi skal hjælpe den almene boligsektor med at spare milliarder. Nyt initiativ skal sikre bedre kvalitet og lavere husleje for beboerne, lyder det fra Bygherreforeningen og foreningen Almennet.

EDW VAB Vestsjællands Almene Boligselskab Holbæk.jpg

Almene boligselskaber bruger penge — for at spare dem igen

SPARETIDER I DEN ALMENE: De kommende år vil give betydelige besparelser på driften for flere af landets almene boligorganisationer, lyder det fra sektoren til EjendomsWatch. Store engangsudgifter og investeringer i nye it-løsninger og affaldssystemer har for en stund øget udgifterne flere steder.

EJW Bellahoej FSB.jpg

Almene boligorganisationer skulle spare — 5 ud af 10 bruger flere penge

SPARETIDER I DEN ALMENE: Den almene boligsektor skal spare 1,5 mia. kr. frem mod 2020. Men over de seneste tre år er udgifterne steget hos 5 ud af 10 af de største organisationer, viser en kortlægning, EjendomsWatch har foretaget som del af en artikelserie. Vi skal nok nå målet, siger organisationerne.

EDW Håndværker Renovering Stillads.jpg

NCC får boligopgave i Aalborg

Entreprenøren NCC har indgået aftale med den almene boligorganisation om at renovere, sammen- og ombygge fire boligblokke.